Chcę tylko napisać, że odkąd je zrobiłam minęło osiem minut i już ich nie ma.
Składniki:
1 szklanka mąki pszennej
0,5 szklanki cukru pudru
100 gr zimnego masła
2 żółtka
jogurt
200 ml śmietanki łaciatej 30%
Jak zrobić?
Mieszamy składniki na ciasto do powstania pszennej kuli. Jeżeli dobrze się nie toczy, możemy dolać trochę zimnej wody. Obkładamy folią aluminiową i wkładamy na 30 min do lodówki. Wałkujemy ciasto i wypełniamy nim foremki do babek. Do pieca na 20 min (180 stopni), lub do prodiża na 35 min (tak było w tym wypadku).
Śmietankę ubijamy na sztywno dodając do niej cukier puder (ilość wg. uznania). Ja dodałam także trochę kakao. Pod bitą śmietanę jogurt z owoców leśnych. Na wierzch trochę maku i o, koniec.
prześliczne babeczki, chodzą za mną takie już od dłuższego czasu :))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Olinka - Smakowy Raj
wyglądają wspaniale ;d
OdpowiedzUsuń