7/03/2013

Sałatka z fasolki szparagowej

Jest tyle przepisów na sałatki. Teraz kiedy wszystko na bazarach i stoiskach tryska świeżością i zachęca kolorami do kupna, do sałatkowej miski możesz wrzucić swoje ulubione produkty.  Fasolka szparagowa podnosi odporność i jest naprawdę niskokaloryczna, dlatego często wykorzystywana jest przez osoby stosujące dietę.

Składniki na sałatkę z fasolki szparagowej.
2 jajka
2 garście fasolki szparagowej
pomidor
oliwki

Sałatka w przygotowaniu jest banalnie prosta. Fasolkę szparagową tniemy na kawałki i gotujemy od 15 do 20 min w osolonej wodzie. W tym samym czasie musimy zadbać o to, by jajka ugotowane były na twardo. Wszystkie składniki tniemy na kawałki i wrzucamy do miski. Przyprawiamy solą i pieprzem dla smaku, polewamy oliwą z oliwek. Jeżeli jesteś fanem sosów, polecam sos jogurtowo-czosnkowy.



1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...