3/24/2015

Amerykanskie Pancakes




Właściwie nie trzeba szukać specjalnych okazji w kuchni, by przygotować przepyszne, niezastąpione, puszyste, grubiutkie, amerykańskie pankejki. Na dobre wpisały się w nasze menu śniadaniowe. Połączenie bitej śmietany domowej roboty oraz kwaśnej czerwonej porzeczki daje potężnego kopa do wystartowania w dzień z uśmiechem i podniesioną głową.  Wysmarujcie swoje pankejki czekoladą, dołóżcie świeże owoce, posypcie ulubionymi, pokruszonymi ciasteczkami i delektujcie się kulinarną rozkoszą, która z pewnością zawładnie Waszymi podniebieniami.

Składniki:
2 jajka
300 ml mleka
250g mąki
30g masła
łyżka cukru
szczypta soli
łyżeczka proszku do pieczenia


Jak zrobić?
Całe przygotowanie to naprawdę banalna sprawa. Wystarczy połączyć wszystkie składniki, zaczynając od tych mokrych. Pamiętaj o rozpuszczeniu masła. Następnie dosyp cukier, sól oraz proszek do pieczenia. Kończymy na dodaniu mąki. Później wystarczy już tylko czekać na puszyste bąbelki powstające na naszych ciepłych pankejkach.

1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...