6/21/2013

Ciasto snickers

Składniki: 

petit beurre
pół litra mleka
szklanka cukru
2 łyżki mąki pszennej
pół kostki masła
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 paczka cukru wanilinowego
pół szklanki cukru
kajmak 
krakersy
 śmietana 30%
czekolada do ozdoby

Jak zrobić?
Spód prostokątnej blachy wykładamy ciastkami petit beurre. Na powierzchni ciastek rozsmarowujemy wcześniej przygotowaną ostudzoną masę karpatkową (do gotującego się mleka dodajemy mąkę pszenną i ziemniaczaną, pół kostki masła, cukier oraz  cukier wanilinowy. Mieszamy do powstania masy przypominającej budyń i odstawiamy do ostygnięcia). Na masę wykładamy kolejną warstwę petit beurre. Na ciastkach rozsmarowujemy kajmak i układamy warstwę krakersów później ubitą śmietanę. Stroimy czekoladą.

Prawda, że łatwe?





Desery z Kremówką

3 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...