10/29/2012

Sajgonki

Znane i lubiane sajgonki, często spotykane u chińczyka rzadziej w domu. Czyli mięso mielone, sos sojowy, grzyby mun i makaron z fasoli mung.To wszystko przelane na papier ryżowy i wysłane na regaty po głębokim tłuszczu.






Lody malinowe z sosem Habanero

Dzień dobry! Dla wszystkich, którzy myślą, że poniedziałek zabija, mamy przepis na przetrwanie.

Lody malinowe ze słodką ropuchą czyli z ostrym sosem Key Lime firmy Toad Sweet. Sos ma łagodną bazę cytrusową z nutką z kakao, po czym szybko wskakuje ostrość habanero (6/10). Fajnym dodatkiem będzie skórka i kawałek cytryny, nadają lodom jeszcze bardziej wyrazisty smak.




10/24/2012

Pierogi


Jako pierwsze na kolanach lądują smażone na głębokim oleju chrupkie pierogi z mięsem. A żeby nie było nudno całość została przybrana ogrodem z tartego selera i marchewki, sałaty, pomidora i oliwek. Smacznego.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...